Ashley Madison Anmeldelse

ashley madison test

Ashley Madison er en internasjonal nettdatingtjeneste med utspring fra Canada. Med mottoet «Life is short. Have an affair» er AshleyMadison.com spesielt markedsført mot kvinner og menn i forhold, som er ute etter et sidesprang.

Siden starten i 2002 har Ashley Madison etablert seg som det mest populære nettstedet av sitt slag, med mer enn 70 millioner medlemmer fordelt på over 50 nasjoner – blant annet Norge.

Hack av Ashley Madison

Når man skal snakke om Ashley Madison, kommer man naturligvis ikke unna den store hack-skandalen. Det er like greit å gjøre det unna først som sist.

I juli 2015 ble nettstedet infiltrert av en gruppe hackere. Datainnbruddet avslørte flere av brukernes personlige informasjon, inkludert navn, hjemmeadresser, telefonnumre og e-postadresser. Det anslås at hele 32 millioner brukere ble rammet av hacket.

Hackerne ønsket at Ashley Madison skulle legge ned driften. Da selskapet nektet å innfri kravet, fant etter hvert en såkalt «cheater’s list» (eller liste over utro mennesker) veien ut på internett. Alle som klarte å Google seg frem til listen fikk mulighet til å søke gjennom databasen, med all sensitiv informasjon fritt tilgjengelig. Blant de rammede var flere medlemmer fra Norge.

I etterkant av hack skandalen tok selskapet flere grep for å bedre sikkerheten. De inngikk partnerskap med Deloitte’s cyber security team, og de innførte en rekke nye, mer anonyme betalingsløsninger som Skrill, Neteller og Paysafe Card.

Kvinner vs. Menn

Selv om det er langt flere menn enn kvinner som er registrert hos Ashley Madison i Norge, viser vår testprofils liste over matcher at det også er et bredt utvalg norske kvinner i alle aldre, både med og uten profilbilde. Positivt er det også at vi i løpet av testperioden ikke ble kontakten av noen åpenbart falske profiler.

Du trenger dessuten ikke å begrense deg til Norge. Du har tilgang til å søke etter kvinner i hele det verdensomspennende nettverket til AshleyMadison. I enkelte land, som Frankrike, Colombia, Brasil og Hong Kong, er det faktisk flere kvinner enn menn som registrerer seg.

Hva koster Ashley Madison?

Kvinner har full tilgang til alle Ashley Madison sine funksjoner helt gratis, men for menn er det litt andre regler som gjelder.

Som gratis medlem får du full tilgang til søk i databasen, du kan legge til medlemmer i favorittlisten din, du kan sende blunk, og du kan motta meldinger. Skal du gjøre noe mer, som å initiere kontakt selv, må du betale for det.

Ashley Madison sin betalingsløsning er litt uortodoks i bransjen. Istedenfor å ta betalt for medlemskap over en viss tidsperiode, tar de heller i bruk kjøp av credits / poeng. Betaler du 359 kroner, som er det billigste alternativet, får du 100 poeng. Da har du mulighet til å starte ca. 12 samtaler.

Her er betalingsalternativene:

  • 100 poeng = 359 kroner (kr 3,59 per poeng)

  • 500 poeng = 1099 kroner (kr 2,20 per poeng)

  • 1000 poeng (+ fremhevet profil i 30 dager) = 1799 kroner (kr 1,80 per poeng)

Hvorvidt denne løsningen er bedre eller dårligere enn et månedsmedlemskap kommer an på øyet som ser. Er du selektiv når det gjelder hvem du ønsker å prate med, kan det være lønnsomt, men hvis du er typen som hiver ut meldinger i øst og vest vil det fort koste litt mer å bruke AshleyMadison enn mange konkurrerende nettsteder.

NB! Alle prisene nevnt ovenfor var gjeldende da dette ble skrevet, men kan naturlig nok endre seg over tid.

Ulemper med Ashley Madison

  • Spørsmålet om sikkerhet: Hack-skandalen henger igjen. For mange er det første tanke når de hører navnet AshleyMadison. Selv om de har høynet sikkerheten betraktelig, er det vanskelig å kvitte seg med akkurat den skyggen som henger over dem.

  • Prismodellen: Ashley Madison sin prismodell baserer seg på credits / poeng istedenfor tidsbegrenset abonnement. Det kan være en ulempe for noen. Har du planer om å initiere mange samtaler blir det fort kostbart. For andre vil det fungere utmerket.

Fordeler med Ashley Madison

  • Diskresjon og anonymitet: Nettstedet til Ashley Madison har et flott design, med et rent og enkelt grensesnitt som ser veldig uskyldig ut. Vi tror dette hjelper med å oppfylle målet om å være et diskret alternativ. Du kan anonymisere bildene dine, og du kan fritt velge hvilke bilder som legges privat og hvilke som blir offentlige. De private bildene kan du selv velge hvilke medlemmer som skal få tilgang til.

  • Antall medlemmer: Ashley Madison har over 70 millioner medlemmer på verdensbasis, og det er kanskje den største fordelen selv om det nok er store sjanser for at en viss andel av disse er falske brukere. Vår testprofil ble derimot ikke spammet ned av boter, og vi fikk god kontakt med et knippe vakre kvinner.

  • Nyttige ekstrafunksjoner: Travelling man / Reisende mann-funksjonen til Ashley Madison hjelper deg med å finne andre mennesker når du er ute på reise, slik at du kan møte nye mennesker og oppleve mer i området du besøker. Privat Galleri-funksjonen gjør at du kan legge et knippe bilder bak en lås, og så kan du fritt velge hvilke medlemmer du vil sende nøkkelen til.

Er AshleyMadison et godt valg?

Alt i alt, konkluderer vi med at Ashley Madison er et godt alternativ enten du er ute etter sidesprang, one-night-stands, en het nettflørt – eller til og med langvarige forhold.

Brukergrensesnittet er diskret, pent og lett forståelig. Ettersom AshleyMadison ikke har noe match-system må du selv søke frem til profilene som passer deg best. Søkefunksjonen lar deg bruke et mylder av filter for å finne frem til de rette menneskene, og profilene er diskrete. Ettersom du kan søke og se på profiler så mye du vil med din gratiskonto, trenger du heller ikke å betale noe før du er helt sikker på at du ønsker å ta kontakt med noen.

Kvinner får alle funksjoner gratis, så for dem er det virkelig ingenting å tape. For menn er den tilsynelatende mangelen på bot-kontoer et stort pluss. Derimot kan prismodellen være litt skremmende for de mest snakkesalige menn som ønsker å få mest mulig igjen for pengene.

Som vanlig er det viktig å være forsiktig med din private informasjon. Benytt deg av nettstedets funksjoner for diskresjon og sikkerhet. Og tenk deg godt om dersom du er i et monogamt forhold. Dersom du vet at ditt sidesprang vil være ødeleggende for din partner og for forholdet, kan det kanskje være best å la være.

Det som er helt sikkert er at Ashley Madison har alt tilrettelagt for at du kan få oppleve akkurat den spenningen og det eventyret du er ute etter. Det er bare å sjekke ut nettsiden og medlemsdatabasen med en gratis profil, så får du et godt inntrykk av hva du har i vente.

Prøv Ashley Madison gratis nå!