Academic Singles – Anmeldelse

academic singles

Academic Singles er en online dating-tjeneste som er tilrettelagt for deg som er på utkikk etter en velutdannet og seriøs partner. AcademicSingles.no oppgir å få 24.000 nye medlemmer hver dag (hvor mange av disse som er fra Norge, vet vi ikke), og kjønnsfordeling skal være tilnærmet 50 / 50 menn og kvinner.

Med personlighetstest, egen mobil-app, live video-samtaler, og partnersøkgaranti, er det mye som lover godt med Academic Singles. Men hva viser erfaringer?

I vår anmeldelse skal vi teste og se på om nettstedet innfrir forventningene. Vi ser på funksjon, pris, profiler, fordeler og ulemper, før vi kommer til vår konklusjon basert på våre egne erfaringer.

Hvordan fungerer Academic Singles?

Når du skal registrere deg hos Academic Singles må du først igjennom en personlighetstest som tar om lag 10-15 minutter. Her får du blant annet spørsmål om hvordan du ser på oppgavefordelingen hos par, hvordan du håndterer startfasen i et forhold, osv. Så blir du bedt om å rangere ulike trekk hos deg selv og hos en potensiell partner.

Academic Singles bruker svarene dine til å sette opp en rekke kontaktforslag for deg. Dette er de profilene selskapet mener at matcher deg best, ut fra dine svar i personlighetstesten. Når du har registrert deg og gjennomført login, er det disse forslagene som møter deg først. For vår testprofil var det godt over 20 svært sterke matcher i vårt område (som ikke er blant de største byene i Norge).

Som gratismedlem får du ikke se skarpe bilder fra andre profiler. Du får derimot lese profiltekster, og du kan søke deg gjennom profilene ved hjelp av ulike filter som for eksempel utdannelse, inntekt, kroppstype, osv. Du må med andre ord ikke holde deg kun til kontaktforslagene basert på personlighetstesten.

For å sende meldinger må du betale for medlemskap. Da får du også muligheten til mye annet positivt, som for eksempel å starte videosamtaler med andre medlemmer.

Hva er pris på Academic Singles?

Academic Singles bruker en modell hvor du kan kjøpe premium medlemskap for et visst antall måneder i gangen. Som premium-medlem får du all funksjonalitet AcademicSingles.no har å by på, enkelt og greit. Slik så pris-lista ut da denne anmeldelsen ble skrevet:

  • 1 mnd. for kr. 799,-

  • 3 måneder for kr. 1797,- (599,- per mnd.)

  • 6 måneder for kr. 2376,- (396,- per mnd.)

NB! Alle prisene nevnt ovenfor var gjeldende da dette ble skrevet, men kan naturlig nok endre seg over tid.

Ulemper med Academic Singles

  • Må betale: Som gratismedlem kan du verken se klare bilder eller sende meldinger til potensielle matcher. Dermed tvinges du til å betale for medlemskap dersom du skal foreta deg noe på siden.

Fordeler med Academic Singles

  • Treffer sin nisje: Academic Singles er tilrettelagt for velutdannede mennesker, og det er tydelig at de treffer denne nisjen godt. Her har du et hav av intellektuelle mennesker som leter etter en partner. I vår testperiode kom vi heller ikke over noen svindel-profiler, som er vanlig hos flere av konkurrentene.

  • Godt tilrettelagt for mobil: Med både responsivt design og egen mobil-app ligger alt til rette for en god opplevelse når du bruker Academic Singles på mobilen. Og det er tross alt på mobil det meste foregår nå til dags – inkludert dating.

  • Personlighetstest: Algoritmen gjør grovarbeidet for deg, og finner frem de beste matchene som passer med det du ser etter, uten at du trenger å skille klinten fra hveten på egen hånd.

Er Academic Singles en god dating-tjeneste?

Dersom høy utdannelse er viktig for deg i jakten på en partner, er Academic Singles det rette stedet å være. Her er det et stort utvalg velutdannede mennesker som leter etter det samme som deg.

Personlighetstesten gjør det enda enklere å finne akkurat de rette matchene for deg – de som har aller mest til felles med deg, og som innehar de kvaliteter du søker etter. Det sparer deg for mye unødvendig arbeid i jakten på den rette.

Du må regne med å betale for å finne din partner, da du verken kan se bilder eller sende meldinger som gratismedlem. Det trekker litt ned, men samtidig er det vanlig hos de aller fleste dating-sider.

Vi konkluderer med at Academic Singles vil være midt i blinken for en del mennesker, de som har høy utdanning og ser etter andre med samme kvalitet. Er du en av disse bør du helt klart teste Academic Singles på egen hånd.

Prøv Academic Singles gratis nå!