Be2 Anmeldelse – Vår ærlige vurdering av dating-siden

Be2

Be2 er blant de mest velkjente online dating-portalene. På verdensbasis har Be2 vokst til hele 16 millioner medlemmer fordelt på mer enn 30 land siden tjenesten ble opprettet i 2004. I Norge har Be2 fått en del negativ omtale i media, blant annet ble de undersøkt av TV2 Hjelper Deg i 2015. Årsaken skal ha vært vanskeligheter med oppsigelse.

Vi har selv testet Be2 og i denne anmeldelsen skal vi undersøke om det stemmer at Be2 driver med svindel, eller om det kanskje er noe å hente ved å bruke denne dating-tjenesten.

Kom i gang med Be2 personlighetstest

Når du registrerer deg hos Be2 blir du guidet gjennom en personlighetstest som skal hjelpe tjenesten å matche deg med de profilene som passer best. Denne prosessen tar 10-15 minutter og resulterer i et godt utvalg profiler. Vi føler at denne erfaringen var god, tross at det naturlig nok tok litt lengre tid å gjennomføre registreringen her enn hos flere av Be2 sine konkurrenter.

Etter at du har fullført registreringen og utført login, starter den morsomme delen. Her får du tilgang til alle profilene Be2.no har hentet inn med utgangspunkt i dine svar. Det er mange profiler å velge mellom, men som gratismedlem får du dessverre bare se ufokuserte bilder av andre medlemmer.

Funksjoner

Personlighetstesten ga oss om lag 25 profiler som skulle være spesialtilpasset til våre preferanser. Utvalget så ut til å stemme veldig bra med tanke på de svarene vi ga algoritmen å jobbe med.

Som nevnt får du ikke muligheten til å se skarpe bilder av medlemmene som gratismedlem, men du får se profiltekster og du kan søke deg gjennom alle medlemmene i databasen basert på ulike filtre. Du er naturligvis ikke bundet til kontakt-forslagene algoritmen har gitt deg.

Velger du å betale for tjenesten dukker det opp et mye større tilbud. Da kan du sende meldinger fritt og ubegrenset. Be2 gir deg ikke bare muligheten til å sende tekstlige meldinger, her kan du faktisk velge å ta kontakt med andre medlemmer via videosamtale. Det er ganske unikt innen online dating-verden, og noe som definitivt trekker opp for Be2.

Hvor mye koster Be2?

Hos Be2 betaler du for abonnement. Du velger antall måneder, og får rimeligere månedspris desto lenger du binder deg. Følgende priser var aktuelle for Be2.no da denne anmeldelsen ble skrevet:

  • 1 mnd. for kr. 799,-

  • 3 måneder for kr. 1797,- (599,- per mnd.)

  • 6 måneder for kr. 2376,- (396,- per mnd.)

Oppsigelse / Sletting av profil – Er Be2 svindel?

Be2 har som sagt fått negativt rykte på seg i forbindelse med vanskeligheter knyttet til oppsigelse av abonnement.

Vi kommer frem til at dersom sidens «Vilkår og betingelser» leses grundig, skal ikke dette være et stort problem nå i 2021. Gratismedlemmer kan slette profilen sin veldig enkelt via innstillinger. For Premium-medlemmer, altså betalte medlemmer, er det en litt mer intrikat prosess. For at du skal deaktivere profilen som Premium-medlem må du nemlig først ta kontakt med kundeservice. Du må sende en e-post som inneholder et dokument hvor du med store og tydelige blokkbokstaver skriver at du ønsker å si opp abonnementet.

Dette høres veldig intrikat og unødvendig tungvint ut, men husk at dersom du bare skrur av fornyelse av abonnement og venter til ditt nåværende abonnement har løpt tiden ut, så er du igjen gratismedlem og kan deaktivere profilen lett som bare det. Da trenger du ikke å ta kontakt med kundeservice. Problemene med oppsigelse er med andre ord ganske enkelt å komme seg rundt.

Ulemper

  • Litt uryddig oppsigelsesprosess for Premium-medlemmer

Fordeler med Be2

  • Mulighet for videosamtale med andre medlemmer

  • Personlighetstest som avdekker hvilke profiler du passer best med

  • Jevn kjønnsfordeling, tilnærmet 50/50 kvinner og menn

Er Be2 et godt valg?

Be2 er en av de eldste og mest etablerte datingsidene på markedet. Her kan du finne mange mulige partnere, og personlighetstesten hjelper algoritmene med å finne de mest aktuelle for deg. Be2 har en stor brukerbase både i Norge og internasjonalt.

I Norge har Be2 fått et dårlig rykte via media. Gjennom vår test klarer vi ikke helt å se at det skal være god grunn til det, men som med alle andre datingsider er det jo å forvente en viss prosentandel med misfornøyde kunder.

Be2 har som sagt veldig mange medlemmer, og det er mange som faktisk leter etter en kjæreste her. Konklusjonen vår vil derfor bli at Be2.no er en god løsning når du ikke har lyst til å dra på byen for å finne kjærligheten. Det er mange profiler og det hele virker veldig profesjonelt. Vi synes at Be2 har noe av alt du kan forvente av en seriøs online dating-side.

Prøv Be2 gratis nå!